L'Artisan

Rik Ryckeboer, som er indehaver af L’ Artisan, er fra Belgien og uddannet chocolatier i sit hjemland. Rik Ryckeboer, kom til Danmark i 1994 for at bo sammen med sin danske kæreste. De slog sig ned i Odense hvor han arbejdede som konditor. I 1996 begyndte Rik at fremstille chokolader i sin fritid med succes og allerede året efter åbnede han forretning fra lejede lokaler i Odense. I 2001 byggede han et nyt og større værksted i Søndersø, hvor han fortsat producerer sine chokolader fra først til sidst efter belgisk tradition. Som han siger: For mig er chokolade mere end et håndværk. Det er en hjertesag. Der brugers kun rene råvarer, såsom smør, piskefløde, nougat, marcipan, ægte vanilje og spiritus af forskellige slags. Rå-chokoladerne bliver lavet i Belgien og kommer fra kakaoplantager i bl.a Indonesien, Ecuador og Tanzania, med et kakaoindhold på helt op til 75%. Da der ikke bruges tilsætningsstoffer eller essenser, har hans chokolader derfor også en begrænset holdbarhed.